Ville du vælge et barn fra med autisme?

05 april 2020
Anders Lundtang Hansen

Nu om dage findes der en del børn med autisme i det danske samfund og sådan set i hele verdenssamfundet på verdensplan.

Men i fremtiden kan dette måske blive noget, der bliver et særsyn eller måske ligefrem noget, som man betragter som et “uheld”, der er kommet til verden.

For man kan teste for mange ting i denne verden forud for fødsler, og her vil man måske se nærmere på sådan noget som, om hvorvidt en person er gravid med et barn, der har tendenser til autisme.

Man hører tit i medierne og fra eksperter, at børn med sådan nogle “lidelser” ikke kommer til at have et velfungerende liv, og der skal bruges så mange ressourcer på dem hele deres liv, at de ikke kommer til at bidrage til samfundet på nogen måde, og de bliver blot en udgift i hele deres livsforløb.

Selvom man kan se på dem og mærke, at de kan få et godt liv, og alle har ret til et godt vil, når de er her – men mange forældre vil nok ende med at vælge den slags børn fra.

Det er lidt en speget sag, for man kan nok godt sætte sig ind i bekymringerne fra forældrenes side, om de er nybagte eller ej, om de kan overskue og overkomme at tage sig af børn med autisme, så måske ender man med at se en tendens med, at den slags børn ikke bliver født, fordi man kan teste for dem.

Dette kan i længden føre et meget ensformigt samfund med sig, hvor flere mennesker “passer ind” og skal “bidrage” til fællesskabet.

Man kan jo så spørge, hvor meget det vil fortsætte i længden: Hvad med psykiske sygdomme?

Vil man fravælge medfødte, latente sygdomme i fremtiden?

Vi ender måske med at ville udelukkende vælge en menneskelig race, der passer ind i normerne, og historien har vist, hvad man synes om den slags mennesker, der gør den slags.

Flere nyheder