Tre lækre supper, du kan varme dig på her til vinter

01 februar 2019
Emilie Jacobsen
Tre lækre supper, du kan varme dig på her til vinter

Når du er vinter, er det vigtigt, at du laver noget lækker mad, som du kan varme dig på. Det er med til at gøre det nemmere for dig at komme igennem vinteren. En rigtig god ret at varme dig på er suppe. Den kommer i en lang række forskellige varianter og kan tilberedes med masser af grøntsager, så den bliver dejligt sund og nærende. 

Mangler du inspiration til, hvilke former for suppe du skal kaste dig ud i at lave her i vinter, kommer vi med tre bud til dig her. Vi har hentet inspiration til dem på online kogebogen dk-kogebogen.dk. 

1. Blomkålssuppe

Hvis du virkelig vil lave en sund form for suppe, er det en god ide for dig, at du laver en suppe med blomkål som base. Det er nemt for dig at tilberede, da blomkålen let kan moses eller blendes, når den er blevet kogt. Derudover kan du bruge en lang række forskellige krydderier til den og komme forskellige former for topping på for at variere den. 

2. Grønkålssuppe

En anden form for kål, der er god at bruge i suppe, er grønkål. Den er sprængfyldt med vitaminer og er derfor virkelig god for dig at indarbejde i din kost. Der er dog mange, der har det lidt svært med den skarpe smag. Derfor kan det være smart for dig at camouflere den i en suppe. 

3. Porresuppe

Har du en køkkenhave, har du helt sikkert en masse porrer, hvor du ikke lige ved, hvad du skal bruge dem til. Hvorfor ikke lave en lækker suppe med dem? Den er hurtig at tilberede og nem at få til at smage godt. Kom løg, grønne ærter og gulerødder i for at give den noget ekstra bid og klip frisk purløg udover som pynt og lidt ekstra krydderi. 

Flere Nyheder