Terapi for krop og sjæl hos en dygtig kropsterapeut

29 marts 2020
Astrid Pedersen

Går du og slås med problemer som stress, eftervirkninger fra en grim oplevelse eller angst i din hverdag? Så er det altså ikke noget, du nødvendigvis behøver at finde dig i. Især ikke, når du kan få hjælpe hos en dygtig krop- og psykoterapeut.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er en form for samtale baseret terapi, som har til formål at højne selvbevidstheden hos klienten og der igennem hjælpe ham eller hende til selv at løse vedkommendes problemer. Dette er selvfølgelig en grov forenkling, men det er i det store hele hvad psykoterapi går ud på.

En psykoterapeut vil betjene sig af forskellige teknikker til at opnå denne bevidsthed hos klienten alt efter dennes personlige dispositioner og de mål, der er sat for behandlings forløbet. Mange psykoterapeuter benytter sig af eksempelvis kognitiv eller meta kognitiv terapi, hypnoterapi, eller andre former for dialog værktøjer.

Uanset om du ønsker at bearbejde et traume, påbegynde og gennemføre sorg arbejde eller opnå et øget selvværd med hjælp fra din psykoterapeut, vil han eller hun med sikkerhed kunne bistå di i processen på professionel og empatisk vis.

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en form for terapi, hvor kroppen spiller en afgørende rolle igennem hele forløbet. Filosofien bag kropsterapi er, at oplevelser og erfaringer lagrer sig i kroppen, og kommer til udtryk her igennem. En kropsterapeut vil således tage udgangspunkt i din krop, når vedkommende skal vurdere og behandle, og går således et skridt videre end en traditionel psykoterapeut.

Med kropsterapi kan du lære at blive mere bevidst om din krop og dennes signaler, og at lytte til den når den prøver at fortælle dig noget. Dette er særdeles nyttigt for især stress patienter, som notorisk undertrykker deres krops nødråb, og derfor ender med kronisk stress.

Du kan bestille tid til behandling med kropsterapi i Aalborg hos krop- og psykoterapeut Birgitte Jørgensen på kroppsykoterapeut.dk

Flere nyheder