Tandtekniker i Herlev

07 marts 2022
Marie Pedersen

editorial

Tandproteser

Tina Islandi Ottesen er klinisk tandtekniker i Herlev og omegn. Hun er desuden specialiseret inden for alle slags tandproteser. På klinikken bliver du tilbudt et skræddersyet forløb, der passer til dine ønsker og behov.

Tænder er en vigtig del af et ansigt, og i særdeleshed vigtigt for smilet. Et nyt smil kan gøre underværker for måden, en person ser sig selv på. Der kan være mange forskellige grunde til, at man har brug for en tandprotese. Hvis du mangler en eller flere tænder, er det en god idé at kontakte en tandklinik, for at få en snak om, hvordan du får dit smil igen.

tandtekniker

Helproteser

Helproteser er til folk, der har mistet alle deres naturlige tænder. Denne type protese erstatter tænderne, samtidig med at den støtter kinder og kæbeled. Derudover opnår man en forhøjet tyggeevne med denne type protese. Helproteser er fremstillet i akryl.

Delproteser

Mangler man én eller flere tænder, kan de erstattes af en såkaldt delprotese. Den holdes fast med bøjler på de naturlige tænder, og giver fuld tyggefunktion. Der findes forskellige typer delproteser, herunder unitor delprotesen. Den fremstilles på et metalstel, hvor protesetænderne er monteret. En unitor delprotese egner sig godt til folk, der har mange sunde tænder tilbage.

Flexproteser

Flexproteser er en relativt ny protesetype. Den er fremstillet i let og fleksibelt materiale, og har en god pasform. Flexprotesen støbes uden synlige stålbøjler, og giver derfor et bedre kosmetisk resultat. I forhold til hygiejne er flexprotesen nemmere at have med at gøre, end andre typer proteser.

Uanset hvilken type protese man har, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan man vedligeholder den pågældende protese. Det kan have store konsekvenser, hvis ikke mundhygiejnen er i top. Det er altid muligt at kontakte sin lokale tandtekniker, hvis man er i tvivl om, hvordan man plejer sine tænder, efter at man har fået en protese.

Flere Nyheder