Sundhed og livsglæde – to sider af samme sag

14 august 2019
Astrid Pedersen
Sundhed og livsglæde – to sider af samme sag

Din generelle sundheds tilstand og dit gode helbred er ikke alene defineret ud fra hvor meget – og hvilken type – mad, du indtager, eller hvor mange kilometer du løber om ugen. Selvfølgelig har sund mad og motion stor indflydelse på din fysiske sundhed. Men din tilgang og indstilling til livet og din anskuelse af tilværelsens mange sider repræsenterer også en stor sundhedsmæssig påvirkning.

Krop og psyke hører sammen

Du kan nemlig ikke adskille dit fysiske fra dit psykiske helbred. Skranter det ene, vil det andet også hænge i bremsen. Er dit fysiske helbred skidt, måske på grund af for megen stillesiddende arbejde og deraf følgende mangel på aktivitet, eller som følge af forkert ernæring eller overvægt, vil du også føle en mangel på mentalt overskud. Og er du nedtrykt, eller måske endda stresset, vil din krop også blive belastet heraf. Derfor nytter det ikke noget at træne på livet løs og dyrke den ene slankekur efter den anden. Hjertet og sjælen skal være med på rejsen – ellers vil du aldrig nå endemålet, som bør være en krop og et sind i harmoni og balance.

Mindfulness i det daglige – vejen til en højere livskvalitet

En måde, hvorpå du kan opnå denne ligevægt, er ved hjælp af mindfulness. Hvis du hver dag har nuet som fokus – såvel når du arbejde, som når du hviler, spiser, eller skal til at sove – vil du opleve, at du får en bedre kontakt til dig selv. På den måde bliver du mere opmærksom på din krops behov, og på hvilken form for opmærksomhed, du giver den i form af sund mad og morsom motion. I samspillet mellem en glad, veltilpas krop og et opmærksomt sind opnås den optimale sundhed, som er unik for lige netop dig.

Du kan læse mere om sundhed og mindfulness på liv-sundhed.dk

Flere Nyheder