Søg hjælp, hvis du er deprimeret

Søg hjælp, hvis du er deprimeret

At få støtte fra andre mennesker, spiller en vigtig rolle i at overvinde en depression. På egen hånd kan det være svært at opretholde et sundt perspektiv og den indsats det kræver for at komme ud af depressionen. Samtidig gør depressionens karakter det svært at spørge efter hjælp. Når du er deprimeret, er tendensen at trække sig tilbage og isolere sig, så det kan være svært at oprette forbindelse til selv nære familiemedlemmer og venner.

Du kan føle dig for udmattet til at tale, skamme dig over din situation eller føle skyld over at forsømme visse forhold. Men det er bare depressionen, der taler. Det at være sammen med andre mennesker og deltage i sociale aktiviteter, vil gøre en verden til forskel i dit humør og dit livssyn. At bede om hjælp er ikke et tegn på svaghed, og det betyder ikke, at du er en byrde for andre. Dine kære interesserer sig for dig og vil hjælpe. Og hvis du ikke føler, at du har nogen at henvende dig til, så er det en rigtig god ide at kontakte en psykolog. Det at have et andet menneske at tale med, kan gøre hele forskellen.

Få støtte fra en psykolog og venner

Udover psykologen bør du søge støtte fra folk, der får dig til at føle dig tryg. Den person, du taler med, behøver ikke være i stand til at kurere dig; de skal bare være en god lytter – en, der lytter opmærksomt og medfølende uden at blive distraheret eller dømme dig.

Telefonopkald, sociale medier og sms’er er gode måder at holde kontakten på, men de erstatter ikke god gammeldags kvalitetstid sammen. Den enkle handling at tale med nogen fysisk om hvordan du føler, kan spille en stor rolle i at lindre depression.

Prøv at holde trit med sociale aktiviteter, også selvom du ikke har lyst til det. Ofte når du er deprimeret, føles det mere behageligt at trække sig tilbage, men at være sammen med andre mennesker får dig til at føle dig mindre deprimeret.

Kontakt allerede i dag en psykolog på Østerbro og få talt om din depression med et andet menneske.