Skab mere bevægelse og mindre stillesidning

08 juni 2019
Michelle Løhde Nielsen
Skab mere bevægelse og mindre stillesidning

Hvor mange timer om dagen sidder du stille? Mange af os har et stillesiddende arbejde, hvor vi skal sidde foran computeren, og når vi kommer hjem lægger vi os typisk på sofaen foran fjernsynet. Det er pludselig mange timer om dagen, man er stillesiddende, og det skal vi gøre noget ved.

Hvis du sidder for meget ned, så øger du risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt, men det kan være svært, hvis man har et arbejde, der kræver, at man netop sidder ned 8 timer om dagen. Derfor handler det om at tænke sin arbejdsdag igennem og planlægge så meget bevægelse som muligt i løbet af dagen. Man kan nemlig sagtens snige nogle små aktive pauser ind her og der. 

Sådan kan du snige mere bevægelse ind på arbejdet 

Først og fremmest er det en rigtig god idé med et hæve-sænkebord. Med et hæve-sænkebord har du nemlig mulighed for at stå op et par gange om dagen og skifte stilling. Sæt en alarm på din telefon så du bliver mindet om, at du skal rejse dig. Forskning viser, at en times stående arbejde hver dag har en positiv effekt på sundheden. 

En anden måde at snige mere bevægelse ind på er ved at tænke det ind i de små rutiner. Det kunne f.eks. være at tage trappen i stedet for elevatoren, gå en tur i frokostpausen eller parkere bilen længere væk, så du skal gå lidt længere. Det kunne også være at lave Walk & Talk i stedet for at sidde ned ved møder eller lave møderne stående. 

Glem ikke fritiden 

Selvom vi begynder at være mere aktive på arbejdet, så betyder det ikke, at vi bare kan lægge os på sofaen, når vi kommer hjem. Sluk for skærmene og kom i stedet ud og dyrk noget motion. Find frem til den form for træning du har allermest lyst til – så bliver det også meget nemmere at komme afsted. 

Flere Nyheder