Salater til alle anledninger

02 august 2021
Cathrine Hansen

Salater til alle anledninger

Salat er en form for delikatesse for mange, og et af danskernes mest fortrukne tilbehør til dagens forskellige madretter.

Fakta: Salat indeholder 1,3 gram kostfibre pr 100 g. Salat er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Salat indeholder blandt andet A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat og mineralet kalium.

Ganske rigtigt findes der mange opskrifter på sunde salater, som er lavet af de bedste råvarer. Salater bruges ofte som tilbehør, men de kan også nydes som de nu er; og være et måltid i sig selv.

Salater smager uden tvivl bedst, når de blandes med årstidens frugt og grønt. Og der er masser af inspiration at hente rundt omkring.

Engang bestod en nem salat af tomatstykker, agurkestykker og fx hovedsalat, men i dag findes der utallige opskrifter på en god og lækker salat.  

37 Best Salad Recipes - Love and Lemons

Og udvalget bliver endnu bredere, når man tænker på alle de mange typer af salater, som rent faktisk findes, f.eks.

Feldsalat /Vårsalat

Dette er en kendt salat blandt de fleste. Den har små runde bladrosetter med blade og kort stilk. Prismæssigt er det ikke en salat som koster en formue, og den høstes i de tidlige forårsmåneder.

Den er i sin smag, meget frisk og sprød, og pynter godt på mange madretter med dens flotte udseende.

Hjertesalat

Her er der tale om en mere mild salat, og størrelsesmæssigt er det en mindre salat, dog er den stadig temmelig sprød. Samtidig er det også en nyere fremavlet salattype, som mange danskere elsker, da den pga. af dens fasthed kan tilberedes varmt som f.eks. julesalat.

Icebergsalat

Danskernes foretrukne typer af salat. Man kan i hvert fald ikke have undgået at støde på den i ens supermarked. Det er lidt hårdere salat, med kraftige sprøde lysegrønne blade. Dog er smagen stadig mild, hvilket gør den til en udsøgt salat for hele familien.

 

Køb en lækker og smagfuld oplevelse for alle pengene værd.

Du kan finde den helt perfekte salat i København.

Flere Nyheder