Sådan vedligeholder du de sunde vaner

05 september 2019
Anders Lundtang Hansen
Sådan vedligeholder du de sunde vaner

Én ting er at opnå de sunde mål, man har sat sig for, men noget andet er at holde dem ved lige. Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre. Læs bare med her.

Mange af os står nytårsaften og lægger en god slagplan for, at vi vil tabe os, få bedre kondition, begynde til sport eller måske bare slet og ret stoppe med at ryge.

Alle gode vejer mod bedring starter med de rette intentioner, men det er for mange os danskere utopi at tro, at vi i skønne omgivelser en god dag den koldeste tid på året tror, at vi bare kan kaste i løbeskoene dagen efter og i løbet af et par måneder gå fra at ligne en dovendidrik til at være en supermodel.

Vi spænder nemlig ben for os selv ved at tro, at vi sådan radikalt kan lægge vores tilværelse om fra den ene dag til den anden, uden det har konsekvens for vores livsstil og psyke.

Det positive er dog, at det godt kan lade sig gøre, hvis vi bruger den rette indgangsvinkel til at opnå vores mål, og det vil vi forklare dig om, hvad du skal gøre.

Finten ligger nemlig ikke så meget i konkrete ting som rette løbesko, en spændende sportsgren eller en makker at dele det med. Det kan være smart, men er supplement til ens opfattelse af, hvorfor man gør det.

For det handler om at sige til sig selv: “Hvorfor gør jeg det her?”

Er det for at imponere andre, så går man hurtigt død i det.

Hvis man laver et udefinerbart mål som: “Jeg vil gerne være sundere”, så kan du ikke se målet for dig.

Det handler om at lægge konkrete mål for, hvad du gerne vil opnå, og så lægge delmål på vejen og altid have endemålet som guleroden for enden.

Og selvom vaneændringer for nogle virker med en kold tyrker, så er det vores erfaring, at kroppen vil få abstinenser af det forsøg, så forsøg at drosle ned på dine vaner end at ændre dem radikalt fra den ene dag til den anden.

Flere Nyheder