Professionel alkoholbehandling og afvænningsforløb på misbrugscenter

03 januar 2019
Astrid Pedersen
Professionel alkoholbehandling og afvænningsforløb på misbrugscenter

Har du mistanke om, at en af dine nærmeste har et problem med alkohol, bør du være meget opmærksom herpå. Der skal nemlig ikke særlig meget til, førend et lettere overdrevet hverdags forbrug af alkohol kan udvikle sig til et decideret misbrug. Og en afhængighed til alkohol er noget af det sværeste at slippe ud af.

Hvorfor bliver man afhængig af alkohol?

Alkohol er i vores samfund et alment accepteret rus- og nydelses middel. Vi bruger alkoholiske drikke til at løfte stemningen ved festlige og sociale lejligheder, og for mange mennesker er det helt normalt at tage et glas vin eller en øl til maden i hverdagen. Alkohol er let tilgængeligt i stort set alle supermarkeder og kiosker – og selv på tankstationer og lignende – i form af øl, vin eller spiritus. Således kan det være særdeles fristende at tage sig en lille tår over tørsten, især når hverdagen bliver for hård og uoverskuelig. Alkohol er nemlig et fremragende middel, når det handler om at lægge en dæmper på angst og bekymringer.

Problemet er bare, at disse vender tilbage med fornyet styrke, så snart virkningen af alkoholen aftager. Og så er det atter fristende at nappe en øl eller en sjus for at lægge en dæmper på tømmermænd og bondeanger. Med tiden stiger tolerancen over for stoffet, og så skal der mere og mere til, førend man kan fungere uden abstinenser. Der er opstået en afhængighed, og et deraf følgende misbrug, af alkohol.

Hvordan behandles alkoholafhængighed?

Når først afhængigheden har fat, vil misbruget således tiltage – det går ikke over af sig selv. Som pårørende bør du ikke påtage dig opgaven med afrusning og afvænning. Denne bør du overlade til professionelle behandlere. Hos Behandlingscenter Stien kan du få tilbud om afvænningsforløb og alkoholbehandling ved professionelle behandlere og misbrugskonsulenter. Læs mere på behandlingsenter-stien.dk

Flere Nyheder