Parterapi – når du vil redde forholdet

05 august 2022
admin

editorial

Knager dit parforhold lidt i sømmene, og har det efterhånden gjort det i et stykke tid? Så bør du overveje sammen med din partner at opsøge en parterapeut.

Hvad er en parterapeut?

En parterapeut er en psykoterapeut, der hjælper dig og din partner med at arbejde på jeres forhold. Det er vigtigt at vælge en terapeut, der har erfaring med udfordringerne i parforhold, så I får den hjælp, I har brug for.

Terapeuten vil hjælpe dig og din partner med at tale om problemerne i jeres forhold. Han vil også lære jer, hvordan I kan kommunikere bedre med hinanden.

parterapi

Terapeuten vil ikke tage parti i konflikterne mellem dig og din partner. Han er der for at hjælpe jer med at finde løsninger, der fungerer for jer begge.

Hvordan kan en parterapeut hjælpe?

Hvis du har svært ved at kommunikere med din partner, kan en parterapeut hjælpe jer med at lære at kommunikere bedre. Kommunikation er en vigtig del af ethvert forhold, og det er især vigtigt i et forhold, hvor der er problemer. Terapeuten vil lære dig, hvordan du udtrykker dig klart og tydeligt, og hvordan du lytter til din partner.

Det er også vigtigt at huske, at terapeuten ikke er der for at dømme dig eller dit forhold. Terapeuten vil respektere dit privatliv og vil ikke fortælle andre om, hvad der foregår i terapisessionerne, medmindre han mener, at nogen er i fare for at komme til skade.

Hvordan foregår parterapi?

Parterapi varer normalt omkring 12 sessioner. Antallet af sessioner afhænger af, hvor alvorlige problemerne i jeres forhold er.

Terapeuten vil normalt mødes med dig og din partner sammen i begyndelsen. Han eller hunkan derefter mødes med jer hver for sig, hvis han mener, at det vil være nyttigt.

Du kan få mere at vide, og booke tid til parterapi på lihncoaching.dk.

Flere Nyheder