Mere sundhed i hverdagen med tre enkle råd

12 september 2019
Astrid Pedersen
Mere sundhed i hverdagen med tre enkle råd

Mange mennesker tror, at vejen til sundhed går gennem afholdenhed, strenge diæter og utroligt restriktive motions regimer. Dette er dog så langt fra sandheden, som noget kan blive. Sundhed er andet og mere end tynde lår og BMI. Det er utroligt vigtigt at have hjertet og sjælen med på rejsen, hvis kroppen skal være godt tilpas. I det følgende vil vi give et bud på tre gode råd, du med fordel kan følge for at optimere din sundhed i det daglige.

Sov, sov sov – mindst syv timer hver nat

Du skal ikke forvente at blive hverken sund eller smuk, hvis du binger Orange Is The New Black indtil de små timer hver eneste nat – især når du skal tidligt op og på arbejde. Det er selvfølgelig rigtig fristende, især hvis natten er det eneste tidspunkt, du har for dig selv. Men der er ingen vej uden om. Skal du op klokken seks, er det hovedet på puden senest 23.

Et tip: Tag et varmt bad – karbad eller styrtebad – før du skal sove. Så er kroppen rolig og afslappet, og du falder nemmere i søvn.

Bevæg dig

Det kan godt være småt med motionen på de dage, hvor du tager bilen til og fra dit kontorjob – og skvatter udmattet sammen på sofaen, så snart du kommer hjem. Derfor bør du sørger for at få så megen bevægelse som overhovedet muligt i løbet af arbejdsdagen.

Rejs dig fra din arbejdsstation mindst en gang i timen og hent et glas vand (du bør have mindst eet glas i timen), gå på toilettet, eller gå en runde i huset – tag gerne trappen. På den måde får du sneget motion ind i hverdagen uden stress.

Husk vand

Som nævnt oven for, er det vigtigt at blive tanket op med frisk vand i løbet af dagen. Tilsæt gerne et skvæt citron – det frisker vandet op, og er godt for fordøjelsen!

Flere Nyheder