Lad din tandlæge i Horsens hjælpe dig til sunde tænder

18 maj 2022
Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er vi blandt de førende på verdensplan når det gælder mundhygiejne og bevarelse af det blivende tandsæt. Siden midten af det forrige århundrede har skoletandplejen været gratis og obligatorisk i samtlige kommuner landet over. Det betyder at alle børn, som er født og opvokset i den periode, har haft gratis adgang til tandlægen gennem skoletandplejen gennem hele grundskolen.

Samtidig er der gratis tandlæge hjælp til alle indtil det fyldte attende år, hvilket betyder at man kan fortsætte de gode takter også selv om man ikke længere er i den skolesøgende alder. Og så giver den offentlige sygesikring et ganske betragteligt tilskud til de forebyggende behandlinger så som tandeftersyn og tandrensning.

Gå til tandlæge et par gange om året – det betaler sig

Alligevel er der mange danskere som dropper tandlæge besøget når det ikke længere er 100% gratis – og det er faktisk en skam. Det er nemlig hos tandlægen at den vigtigste del af det forebyggende arbejde foregår.

Selv om du børster dine tænder flere gange om dagen, og måske endda husker at rense med tandtråd, er det langt fra sikkert at du får gjort kål på forstadier til karies eller parodontose. Disse kan skjule sig hvor de ikke kan ses med det blotte øje, for eksempel under tandkødsranden eller mellem tænderne.

Tandlæge

Din tandlæge vil dog hurtigt kunne spotte ansatser til diverse dårligdomme, dels med sit trænede blik og dels ved hjælp af eksempelvis røntgen eller ultralyd udstyr. Og så kan en forebyggende behandling blive sat i værk, så du slipper for at blive boret eller at skulle igennem smertefulde rodbehandlinger.

Find din lokale tandlæge i Horsens

Det er således bare om at komme af sted til tandlægeklinikken. Hvis du ikke har en sådan, og du er bosat på Horsens egnen, kan du med fordel kontakte Bering Hus Tandlægerne – læs mere på beringhus.dk.

Flere Nyheder