Lad din tandlæge hjælpe med at bevare dine tænder flotte og stærke

Lad din tandlæge hjælpe med at bevare dine tænder flotte og stærke

De fleste af os, som er opvokset i halvfjerdserne, firserne og halvfemserne, er udmærket godt klar over at regelmæssige tandlæge besøg er en vigtig forudsætning for at bevare det blivende tandsæt sundt, smukt og intakt. Det har vi nemlig fået banket ind i hovedet gennem obligatoriske besøg hos skole tandlægen eller tandplejeren gennem hele vores skoletid.

Desværre er der rigtig mange som forsømmer denne rutine efter at de er fyldt atten og dermed selv skal betale. Og det er faktisk rigtig synd. Det betyder nemlig at mange yngre mennesker udvikler tand sygdomme og lidelser som kunne have været undgået, hvis de havde sørget for at komme til tandlægen.

Det er nemlig gennem de årlige tand undersøgelser at tandlægen har muligheden for at opdage ansatser til eksempelvis parodontose eller karies (huller i tænderne), og gribe ind overfor disse. Og den medfølgende tandrens er et vigtigt redskab i forbindelse med forebyggelse af disse dårligdomme.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge – hvad gør jeg?

Mange mennesker mener at det er dyrt at gå til tandlægen, og vil hellere bruge pengene på andre ting. Men her skal du tænke på at det er langt billigere at gennemgå et årligt tand tjek og tilhørende rensning af tænder og tandkød end det er at betale for en parodontose behandling, en rodbehandling eller et tand implantat. Der er altså her tale om en investering.

Alle tandlæger i Danmark arbejder desuden med de samme priser på basis ydelserne, til hvilke der i øvrigt gives tilskud fra den offentlige sygesikring. Det koster altså ikke en bondegård at gå til tandlæge. Og er du i en så penibel situation at du ikke kan erlægge det fulde beløb vil de fleste tandlæger gerne bide regningen over.

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge nær din bopæl kan du med fordel klikke forbi tandlaegeodense.dk