Hvorfor er et pillepas nødvendigt?

Hvorfor er et pillepas nødvendigt?

Hvis ikke du har hørt om et pillepas før, så er der alle gode grunde til at læse med videre. Det kan nemlig være utrolig aktuelt for dig, som rejser meget, og for dig som får udskrevet særlig stærkt medicin fra din læge. 

Når du rejser til udlandet, så kan det kræve ekstra dokumentation, hvis man er på særligt medicin. Det gælder især medicin, som kan indeholde narkotiske stoffer, som kan have en euforiserende effekt. For hvis ikke man kan dokumentere, at det er udskrevet af en læge, så kan man komme i problemer, når det bliver sporet i lufthavnen eller andre steder.

Eksempler på medicin som kræver pillepas

For at være helt konkrete så kan det kræve pillepas, hvis man bruger sovemedicin eller smertestillende medicin som morfin, som også kan virke beroligende. Med andre ord er det oftest aktuelt for medicintyper, som kan påvirke ens centralnervesystem.

Med et pillepas kan man trygt tage sin medicin med, når man skal rejse. Det dokumenterer nemlig, at medicin er udskrevet til dit eget brug. For det kan være aktuelt at skulle vise til myndigheder i de lande, du rejser ind i. Hvis du vil være helt sikker på, hvilken medicin som kan kræve et pillepas, så er det bedste råd at tage fat i ens egen læge.

Hvor får du dit pillepas?

Det er heldigvis ret lige til, når du skal have fat i et pillepas. Det er nemlig noget, du helt gratis kan få udstedt fra et apotek. Det kræver blot, at du tager din medicin samt dit pas med til apotektet. Så er det noget, de kan lave til dig på stedet. 

Få dit pillepas i Lyngby

Hvis du skal have lavet et pillepas i Lyngby, så er der alle gode muligheder for at tage på et apotekt, så du kan få det lavet til din rejse.