Hvordan vælger du en god øjenlæge?

04 april 2020
Lykke Holzmann Søby

Det er lige så vigtigt at vælge en god øjenlæge som at vælge en god familielæge. Dine øjne er ikke kun et vindue mod verden, men fungerer også som et vindue til dit generelle helbred. Da dine øjne er en væsentlig del af hverdagen, er dit valg af en god øjenlæge vigtigt. Her er fem vigtige ting, man skal kigge efter, når man vælger øjenlæge.

To slags øjenlæger

Generelt kan øjenlæger kategoriseres i to forskellige grupper; Optometrister og øjenlæger.

Optometrister kan behandle nogle øjensygdomme, finde de rigtige briller til dig, men ikke udføre operationer i øjnene. For at blive optometrist ville man tage en optometristuddannelse og deltage i programmer, der specialiserer sig i nogle typer øjensygdomme.

Øjenlæger behandler alle typer øjensygdomme, ordinerer medicin og udfører kirurgi på øjnene. For at blive øjenlæge skulle man gå have en 8-årig lægeuddannelse. Nogle øjenlæger specialiserer sig yderligere i en bestemt type øjensygdomme, skønt dette ikke kræves for at betragtes som en almindelig øjenlæge.

Hvilket er det rigtige for dig?

Det er en god ide at overveje hvilken type pleje, du har brug for, når du vælger en øjenlæge. Ved en generel øjenundersøgelse passer enten en øjenlæge eller en optometrist til dit formål, men hvis du har en bestemt øjensygdom – kan du overveje en øjenlæge til løbende pleje.

Øjenlægens tilgængelighed

Når det kommer til sygdomshåndtering og øjenlægepleje – er det sjældent at finde en læge med aften- og weekendaftaler.

Her er det vigtigt, hvis du har brug for øjeblikkelig pleje for at finde ud af, om du kan ses hurtigt. De fleste gode øjenlæger vil tilse dine problemer uden at tøve, men er de populære bør du nok regne med lidt ventetid.

Her kan vi anbefale den absolut bedste Øjenklinik i københavn – så hvis du har problemer med øjnene, bør du allerede i dag kontakte Vibenshus Øjenklinik i dag

Flere nyheder