Hvordan kan psykomotorisk terapi hjælp mig?

01 oktober 2019
admin

Psykomotorisk terapi – eller afspændings terapi, som denne behandlings form populært kaldes – har dokumenteret effekt på lidelser og tilstande så som uro i kroppen, kroniske smerter, stress signaler, angst symptomer, søvnbesvær, problemer med fordøjelsen, smerter i muskler og led, myoser og spændingshovedpine samt dårlig kropsholdning.

Når vi eksempelvis gennemlever lange perioder med stress – eller når vi er ramt af en angst lidelse – vil nervesystemet typisk fastlåse sig i et beredskab, hvilket vil føre til spændinger og en deraf følgende øget muskel tonus i kroppen. Dette er en helt naturlig forsvars mekanisme, som er en foranstaltning, som hjælper os i farlige og truende situationer. Når tilstanden går hen og bliver permanent, er den dog utroligt opslidende for både krop og sind – og så skal kroppen på ny lære at slappe af og give slip.

Til dette formål kan du med fordel anvende psykomotorisk terapi. Med hjælp fra en erfaren psykomotorisk terapeut kan du hurtigt optræne evnen til at træde ned af spændingsstigen – med tillid til, at din krops reaktioner er valide og værd at lægge øre til.

Hvor finder jeg en dygtig psykomotorisk terapeut i Esbjerg eller omegn?

Trine Pelle, som er uddannet psykomotorisk terapeut, har til huse i Bramming – og her er du garanteret kyndig, kærlig og kompetent behandling, hvis du døjer med et eller flere af de oven for beskrevne symptomer. Hos Trine Pelle vil du opleve, at din behandler på én og samme tid lytter til dine ord og til din krop. Du vil selv lære at lytte til din krop og til hvad den kan bidrage med i et selvudviklings forløb, så du kan opnå en højere bevidsthed om samspillet mellem det fysiske og det mentale – og dermed forebygge stress og udbrændthed.

Du kan læse meget mere om krops- og psykoterapi og kropsbevidsthed på trinepelle.dk

Flere Nyheder