Hvad skal du gøre hvis du har ondt i ryggen?

30 august 2021
Steffen Hansen

Døjer du med ondt i ryggen? Der er overraskende mange der, af den ene eller anden grund, døjer med ondt i ryggen. Det kan være fordi de sidder meget ned i forbindelse med deres job, men ikke sidder i en ergonomisk god stilling. Det kan også være at de står meget op, og ikke har mulighed for at sætte sig ned. Det kan også være at man har været involveret i en ulykke, haft et uheld, eller bare sover dårligt om natten. Der er utroligt mange grunde til at man kan have ondt i ryggen. I denne artikel kan læse mere om hvad du kan gøre, hvis du døjer med rygsmerter.

Hav fokus på ergonomi

Er du en af dem der sidder meget ned, eller står meget op, så kan du begynde med at overveje om du sidder eller står i en god stilling? Mange mennesker der sidder ned, sidder fuldstændig forkert i forhold til ergonomi. Det kan også være at dem der står meget op, ikke kan sidde ned i løbet af dagen. I begge tilfælde er det en god idé at tage en snak med din chef, eller tillidsrepræsentant, for at finde en ergonomisk løsning der kan afhjælpe problemerne.

Opsøg en professionel

Der kan som sagt være mange grund til rygsmerter, og det er derfor en god idé at opsøge en rygekspert, da det f.eks. kan være en diskusprolaps man render rundt med. I sådan et tilfælde vil en professionel undersøge din smerter og hvor de sidder og føles, er alt efter udfaldet, henvise dig til en røntgenundersøgelse på et offentligt eller privathospital, for at afklare om det er problemet. Hvis det er en diskusprolaps du døjer med kan det afhjælpes enten ved en operation, eller ved genoptræning i samarbejde men personlig træner eller en kiropraktor. Oplever du smerter, så opsøg en læge.

Flere Nyheder