Hvad laver en psykoterapeut?

19 september 2021
Astrid Pedersen

En psykoterapeut beskæftiger sig først og fremmest med at hjælpe mennesker, som har det svært. Dette sker for de fleste psykoterapeuters vedkommende gennem samtale baseret terapi.

Det betyder at du igennem en række sessioner taler med din psykoterapeut om de ting som gør at du har det svært. Du kan tale med en psykoterapeut om alt – og din psykoterapeut vil søge at hjælpe dig med at sætte ord på dine følelser ved at stille spørgsmål til det du fortæller.

Feltet for en psykoterapeuts virke kan spænde meget bredt. Mange psykoterapeuter har specialiseret sig inden for bestemte problematikker. Det kan for eksempel være behandling af angst eller stress, sorgterapi, børn og unge terapi eller måske hjælp til at gennemleve eksistentielle eller personlige kriser.

Visse psykoterapeuter benytter andre metoder til at supplere deres samtale terapi, for eksempel hypnoterapi og hypnose eller gestalt terapi. Og endelig findes der psykoterapeuter som også arbejder aktivt med kroppen i forbindelse med behandlingen – de såkaldte krop/psykoterapeuter.

Hvordan kan en psykoterapeut hjælpe mig?

Samtaler hos en psykoterapeut kan være til stor nytte for dig hvis du synes det er svært at få styr på dine følelser. Det kan også være at du ikke føler at du kan snakke med for eksempel venner og familie om dine problemer.

Hvis du har brug for en dygtig coach som kan hjælpe dig igennem et selvudviklings projekt er en psykoterapeut også et oplagt valg. Du kan også arbejde dig igennem en sorg, som ikke vil give slip, med hjælp fra en psykoterapeut. Og så er der mange stress ramte som har glæde af terapi hos en psykoterapeut.

Hvor finder jeg en psykoterapeut i Holstebro?

Er du bosiddende i Holstebro eller nærmeste omegn kan du få terapeut hjælp hos psykoterapeut Kirsten Klynge. Klik ind på kirstenklynge.dk og book tid til din første konsultation.

Flere Nyheder