Hvad kan man egentlig kalde for terapi?

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvad kan man egentlig kalde for terapi?

Har du egentlig nogensinde hørt nogle mennesker bruge udtrykket: Det var ren terapi for mig?

Måske har du ligefrem brugt udtrykket selv.

Og så faldt udtrykket måske ikke over noget, der hverken er lægeligt, alternativt eller ikke-accepteret som form for terapibehandling, som man kan få henvisning til, eller som man bare har påvist, har været til gavn for folk gennem tiden, uden man videnskabeligt kan påvise, hvorfor det hjælper.

En af de mere kendte former for terapi, som mange mennesker kan have brug for på forskellige tidspunkter og situationer i livet, er psykoterapi, der er anerkendt og bredt accepteret som en terapi-form.

Den slags kan du læse nærmere om her: https://rejsenhjem.dk/

Men bare fordi, man finder en form for terapibehandling, som man enten læser sig til eller selv opdager, der ikke nyder samme anerkendelse eller accept i den brede befolkning, er det så ensbetydende med, at man blankt skal afvise det?

Man kan sige, at så længe man ved, hvad man går ind til, selvom officielle instanser ikke har – eller endnu ikke har – godkendt denne type terapi, så skal man da ikke gå i en bue udenom det, hvis man føler, det hjælper en.

Det kan jo være alt fra organiseret terapi sammen med andre, som man gentager på bestemte tidspunkter om ugen, måneden eller ligefrem dagen; eller hvis man bare finder noget for en selv, som virker.

Så kan man benytte det nogle gange, når man har stærkt brug for det i perioder, og ellers kan man bare indføre det nogle gange, når det skal bruges.

Ikke to mennesker er jo ens, så heller ikke to mennesker kan få gavn af den samme form for terapi eller sammensætning af disse.

Så hvis noget virker for dig, så er det jo bare med at bruge det, hvis der kun er positive konsekvenser ved det.

Flere Nyheder