Hvad er stress og udbrændthed?

01 oktober 2019
Astrid Pedersen
Hvad er stress og udbrændthed?

I mange sammenhænge ser man udbrændthed som en slags forstadie til kronisk stress. Typisk vil en menneske, som lider af udbrændthed, have et negativt tankesæt omkring hele sin situation – sit job, sin bolig, sin familie og i det hele taget tilværelsen sådan som den har formet sig for vedkommende.

Udbrændthed kan skyldes, at man i alt for lang tid har prøvet at presse sig selv ned i nogle kasser, som ikke har passet til eens sindelag og temperament, og dermed opstillet nogle forventninger til sig selv, so man har været ude af stand til at opfylde. Når dette pågår i alt for lang tid, kan man risikere at brænde ud. Herfra kan det hurtigt komme til at føles, som om man er fanget. Og så er det, at man risikerer at udvikle kronisk stress.

Stress er oprindeligt en samling af reaktioner, som skal beskytte os i faretruende situationer. Når vi bliver ramt af stress, vil de sympatiske nervesystem tage over, og sørge for, at alle kroppens ressourcer bliver dirigeret i retning af de funktioner, som understøtter en ”fight or flight” reaktion. Musklerne spændes, hjerterytmen øges, åndedrættet bliver kort og overfladisk. Dette er vældig hensigtsmæssigt i situationen, men som permanent tilstand er stress enormt opslidende.

Derfor gælder det om at foregribe begivenhedernes gang, og forhindre kronisk stress i at opstå. Dette kan du for eksempel gøre via et forløb hos en dygtig psykoterapeut med speciale inden for stress behandling.

Hvor får jeg den bedste stress terapi i Randers?

Bor du i det midtjyske, og søger du hjælp til at slippe af med stress eller udbrændthed? Så kan du med fordel kontakte psykoterapeut Lars Roed Andersen. Lars Roed Andersen har mange års erfaring inden for behandling af stress patienter via målrettede psykoterapeutiske forløb. Du er i gode hænde hos Lars Roed Andersen, og vil med garanti opleve mærkbare forbedringer i din tilstand efter ganske på sessioner.

Læs mere på larsroedandersen.dk

Flere Nyheder