Her er guiden til det psykiske velvære

02 september 2019
Anders Lundtang Hansen
Her er guiden til det psykiske velvære

Det er faktisk ikke raketvidenskab at sørge for, at man bevæger sig i retning mod ens form(fuldendte) mål, og det handler først og fremmest om sindet.

De færreste kan ikke benægte, at vores hjerneaktivitet er forbundet med resten af kroppen.

Du kan tale om sindet, den sjette sans, eller hvad du vil, men vi mener rent ud sagt din tankevirksomhed, der er det kontrolcenter, som skal lade kroppen til at virke, der ellers kun kører per automatik.

Se det som en krigshandling: fodsoldaterne (kroppen) ved, hvordan de skal fungere, men hvis de ikke får ordre om dette og hint fra officeren (hjernen), så sker der ikke nogle fremskridt.

Derfor er det imponerende, hvor meget vi mennesker er efter vores krop på specielt den negative front, når det hele netop starter i hovedet på en.

Mister officeren modet, så er fodsoldaterne hurtigere til at at lave retræte.

Du kender nok gejsten fra, når du har sat dig et mål for eksempel at komme i bedre form, tabe dig eller bare dyrke noget mere motion eller gå til en sport. 

Ved de første besøg/udførsel mod det givne ønskede mål er man helt udmattet, fordi man måske pressede sig selv lige lidt for hårdt, men man er glad for, at man gjorde det, men kroppen takker en for det.

Næste gang er det måske sværere at komme igang, og så bruger man hjernen til at finde på undskyldninger, selvom kroppen gerne vil.

Det er så én ting, men det bliver værre endnu.

Når man så har forsømt kuren, motionen eller sporten i et stykke tid, så skuler man til vægten eller ser ens figur i spejlet og bliver sur på sig selv.

Det svarer lidt til, at man taler ned til sig selv, om man så bare tænker det og ikke siger det, så sætter den slags: den fortælling, man laver om sig selv, tror kroppen og sindet på.

Husk derfor at være din egen bedste ven. Tal positivt om dig selv og husk, at ét skridt tilbage sagten kan føre til to frem. 

Flere Nyheder