Gå efter Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet når du handler ind

17 maj 2019
Michelle Løhde Nielsen
Gå efter Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet når du handler ind

Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden bliver bombarderet med nye trends og tendenser inden for sundhed. Det kan være svært at navigere i og resulterer ofte i, og vi ikke kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. 

Det kan eksempelvis være svært at gennemskue, hvad der er det sunde valg, når man er ude at handle. Samtidig har de færreste af os tid til at læse næringsdeklarationerne, når vi står i supermarkedet, og hvis vi endelig gør det, så kan det være svært at forstå, hvad næringsdeklarationen egentlig betyder.

Det behøver dog hverken at være dyrt eller besværligt at leve sundt, så derfor bør du i stedet gå efter Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet, når du handler ind. 

Vælg de sundere fødevarer med Nøglehulsmærket

Det grønne Nøglehulsmærke er et officielt ernæringsmærke, der efterhånden findes på rigtig mange fødevarer. Det findes på alt fra kød og færdigretter til kornprodukter, frugt, grønt og fisk. Når du vælger en vare med Nøglehulsmærket, så er du sikret en vare, der lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.

Vælg fuldkorn med Fuldkornslogoet 

Det anbefales at vi får mindst 75 gram fuldkorn om dagen, så du kan derfor med fordel også gå efter Fuldkornslogoet, når du handler ind. Fuldkornslogoet er et mærke, der efterhånden findes på alt fra morgenmadsprodukter og brød til ris, pasta og gryn. Går du efter Fuldkornslogoet, så er du garanteret en vare med masser af fuldkorn, og på den måde bliver det nemt at få fuldkorn nok. 

Så hvis du gerne vil leve en sundere livsstil, men har en presset hverdag ligesom mange andre, så er det en god hjælp og rettesnor at gå efter disse mærker, når du handler ind. På den måde kan du tage det sundere valg uden at bruge ekstra tid og kræfter. 

Flere Nyheder