Få udstedt et pillepas i Lyngby her

19 august 2021
Silje Hansen

Langt de fleste opsøger et apotek for at hente den nødvendige medicin, som enten er på recept fra lægen eller som håndkøb. Et apotek er meget mere end det i dag. Du kan forvente at et apotek er til for at hjælpe dig med at have et godt helbred. Derfor kan du altid forvente en ærlig rådgivning for, hvad du kan tage eller bruge for at, du har det godt og kroppen er i balance. Du finder alt lige fra kosttilskud, parfumefrie creme og modermælkserstatning til børn.

Et apotek kan også hjælpe dig med et pillepas, hvis du skal ud og rejse.

Hvad er et pillepas?

Et pillepas er den dokumentation, som du kan vise myndighederne, når du er ude at rejse. Det er en dokumentation som fortæller og viser, at du har behov for den medicin, som du har pakket i kufferten. Pillepasset viser også, at den medicin du har med på farten er til eget brug og er godkendt af en læge. 

Hvornår skal du bruge et pillepas?

Et pillepas skal som udgangspunkt bruges, når du skal rejse. Her er det langt fra alle typer af medicin, som der skal vises dokumentation for. Hvis du f.eks. lider af astma, gigt eller problemer med hjertet, hvor du har særlig medicin er det nødvendigt med et pillepas. Det samme gælder, hvis du tager medicin for hormoner, hudmidler og infektioner. 

Vær opmærksom på, at der kan være krav om en attest for både medicin i håndkøb eller som kun fås på recept. 

Hvordan får du et pillepas i Lyngby?

Alle apoteker rundt i landet kan udstede et pillepas. Det er også gratis at få udstedt et pillepas, da det er nødvendigt at bruge i nogle lande for at kunne rejse ind. Du kan få udstedt et pillepas hos det apotek, hvor du køber din medicin. Hvis du f.eks. ønsker et pillepas i Lyngby, bør du besøge apotekeren.lyngby.dk.

Flere Nyheder