Få hjælp til parforholdet med parterapi

02 september 2021
Astrid Pedersen

Er du kørt fast i, hvad du føler er et glædesløst og kærlighedsløst forhold, kan løsningen være parterapi. Med målrettet professionel parterapi kan du og din partner få parforholdet tilbage på rette kurs, og finde hinanden på ny.

Hvordan foregår parterapi?

I en parterapi session er begge parter i parforholdet til stede. Når du og din partner går i parterapi er det nemlig jeres forhold, og ikke den individuelle person, som er ”patienten”.

En parterapeut har derfor brug for at studere forholdet mellem jer, det vil sige de dynamikker som danner grundlag for de stridigheder som opstår i hverdagen. Genne de første sessioner vil en parterapeut således bruge megen tid på at studere jeres interne ageren og på baggrund her af danne sig et billede af hvorledes I fungerer som par.

Samtidig vil terapeuten stille spørgsmål til jeres egen opfattelse af situationen, og lytte til jeres personlige udlægninger af de problemer I hver især oplever. En dygtig parterapeut vil gå dybere ind i de individuelle problematikker som måtte påvirke forholdet.

Det kan for eksempel være at den ene part har oplevet svigt tidligere i livet og derfor lever i evig frygt for at blive forladt. Den anden part frygter måske dominans og omklamring, og reagerer ved at trække sig væk. Og så er der lagt i ovnen til gnidninger og misforståelser på mange planer.

Hvor kan vi gå i parterapi i Vanløse?

Hvis du og din partner er enige om at redde jeres parforhold kan I således med stor fordel besøge en parterapeut. Er I bosiddende i hovedstadsområdet, måske tæt på Vanløse, kan I for eksempel vælge den dygtige parterapeut Heidi Lykke Lihn fra Lihn Life Coaching.

Du kan læse mere om Heidi Lykke Lihn og Lihn Life Coaching, og booke tid til jeres første parterapi konsultation, på lihncoaching.dk

Flere Nyheder