Få has på misbruget med en alkoholbehandling

Få has på misbruget med en alkoholbehandling

I Danmark udgør alkoholisme et stort problem for folkesundheden. Flere hundrede tusind danskere lever med et alkoholmisbrug som kan karakteriseres som skadeligt eller direkte livsfarligt. Af disse er en stor del så langt ude i misbruget at afvænning ikke kan lade sig gøre. Og en stor del er så alkoholiserede at der er brug for professionel hjælp hvis de skal gøre sig forhåbning om at komme på ret køl igen.

Hvem kan blive alkoholiker?

Det er utroligt let at udvikle et misbrug af alkohol. Først og fremmest er alkohol blandt de mest vane dannende og afhængigheds skabende stoffer der findes.

Samtidig er alkohol utroligt nemt at få fat på i Danmark. Er du over 16 må du købe øl, og når du fylder atten kan du uden problemer skaffe dig adgang til stærkere sager. Alkohol sælges overalt – i kiosker og supermarkeder, og sågar på tank stationer, selv om vi vist alle kender de fatale konsekvenser ved at blande alkohol med motor køretøjer.

Ved alle fester og øvrige sociale sammenkomster serveres alkohol i rigtig mål – og man bliver nærmest set lidt skævt til hvis man takker nej til en sjus, en øl eller et glas vin. Der ud over er det ganske normalt at drikke øl eller vin til aftensmaden, også i hverdage.

Hører man således til den type, der nemt bliver afhængig, kan man altså hurtigt udvikle et misbrug – også uden at nogen opdager det. Selv de tætteste relationer kan gå i årevis uden at opfatte et alkoholmisbrug. Misbrugere er nemlig særdeles gode til at skjule disse laster. Og når du først opdager et alkoholmisbrug hos din kæreste eller ægtefælle kan det være for sent at gøre noget på egen hånd.

Afvænning er en affære som skal håndteres professionelt hvis den ikke skal mislykkes. Læs mere, og kontakte et professionelt misbrugscenter, via behandlingscenter-stien.dk