Få et sundere liv med hjælp fra en kostvejleder

06 april 2020
Astrid Pedersen

Mange af os som er født og opvokset i den vestlige verden har et problematisk forhold til mad. Måske synes du, at du selv spiser ok sundt. Det er dog et faktum, at de fleste af os har et alt for højt forbrug af hurtige kulhydrater, fedt, sukker og forarbejdede madvarer.

Vi får simpelt hen for få næringsstoffer ind ad den sunde vej, nemlig gennem friske råvarer, grøntsager og fuldkorns produkter. Dette har en tendens til at sætte sig på sidebenene. Og i vores kultur, hvor vi har så rig adgang til fødevarer, er fedme et symptom på sygdom.

Kan en kostvejleder hjælpe mig med at tabe mig?

Hvis du går med en drøm om at smide et par kilo – og gerne før bikini sæsonen for alvor starter – er der god hjælp at hente med en ændring af kost eller livsstil. Her kan en kostvejleder være til stor hjælp. Det er dog de færreste kostvejledere, som har vægttab som hoved fokus for deres virke.

Tab af vægt er en side effekt af en kostændring, hvis altså du vejer for meget. Du vil ved kostvejledning få et sundere forhold til mad og en dybere indsigt i hvad det er du putter i munden. Samtidig vil du med den rette kost få en mere balanceret diæt, hvor din krop vil blive tilført de nødvendige nærings stoffer i nøje afstemte mål.

Dette kan i sig selv medføre et vægt tab – men kostvejledning er som nævnt ikke en slankekur, og derfor er vægttabet ikke det primære mål med vejledningen. Du skal være forberedt på at lægge et stykke arbejde, når du tilmelder dig kostvejledning. Og så kan du til gengæld se frem til holdbare og langsigtede resultater.

Hvis du vil vide mere om kostvejledning, og måske endda ønsker et personligt tilrettelagt forløb, kan du læse videre på frededamgaard.dk

Flere nyheder