Et slagteri er også et sted, man kan bo

14 april 2020
Anders Lundtang Hansen

Nej, du må selvfølgelig ikke bo på et reelt slagteri, om det så er en slagterbutik, et sted man slagter dyr eller en kombination af begge dele.

Det er usundt, og myndighederne ville nok hurtigt lukke stedet ned, fordi man ikke må bo og arbejde på et slagteri, også selvom man måske ikke arbejder på stedet, men man bare vil overnatte og bo der.

Der er meget strenge hygiejne-regler, når det kommer til at håndtere kød og andre madvarer, og det flugter ikke godt med, at man omdanner butikken, lageret eller et andet sted i bygningen til mere eller mindre permanent bolig.

Men vores overskrift skal forstås i overført betydning, når man ser på, hvor man opfører bygninger til boliger henne nu om dage, og hvor de får deres navne fra.

I gamle dage opførte man mange af disse boliger fra bunden, og de fik nye navne, der relaterede sig til området, eller de blev lavet på stedet, hvor de gerne skulle have et velklingende og flot navn.

Nu om dage er det omstændigt at bygge nyt, og selvom man får tilladelse, mulighed og råd til at bygge nyt – specielt hvis man spekulerer i boliger til beboelse af flere mennesker som ved lejligheder – så kan det bliver omkosteligt i længden, og boligerne er måske ikke så lækre, som de kunne være.

Og man ender jo med at bygge tingene langt væk fra, hvor man egentlig skal hen til og fra; og man kan ikke altid vente på, at nogle bygninger bliver jævnet med jorden, så man kan bygge der – hvis man vel at mærke kunne få lov til det.

Så derfor køber man ofte gamle bygninger, som man omdanner til boliger til at bo i, og ofte opkalder man dem efter, hvad de blev brugt til tidligere, inden de blev sløjfet – og det kan så være et slagteri.

Men hvis vi holder os til et reelt slagteri, så er noget af det bedste, der findes, hos Kosakgaarden.dk.

Flere nyheder