Er juicekure overhovedet sunde?

28 juli 2019
Emilie Jacobsen
Er juicekure overhovedet sunde?

En af de nyeste sundhedstrends er, at du går på en juicekur. Der drikker du udelukkende juice i tre, fem, syv eller sågar flere dage. Det skulle være med til at udrense dit system, give dig mere energi og få dig til at tabe dig. Men er det nu også sundt at tage sådan en juicekur?

Der findes ikke mange videnskabelige undersøgelser af juicekurene, men eksperterne er rimelig enige: Der er ikke noget galt i at tage en juicekur i længere tid, men det er heller ikke noget, der vil gøre underværker for din krop. Det er langt sundere for dig, hvis du sørger for at spise sundt og dyrke motion. 

En af de kendte sundhedseksperter, Christian Bitz, siger dog, at juicekuren kan være en mulighed for at kickstarte en ny livsstil. Hvis du gerne vil i gang med at spise radikalt anderledes, kan det være en fordel for dig, at du starter med at gøre noget virkelig ekstremt, som at gå på en juicekur. Dermed trækker du en klar linje i sandet mellem dit gamle liv og dit nye liv. 

Når du er på en juicekur, er det vigtigt, at du sørger for, at dine juice er tilberedt af både grøntsager og frugter. Hvis du udelukkende drikker frugtjuice, kommer du til at få alt for meget frugtsukker. Det vil ikke være sundt for dig. Mange tager netop en juicekur for at gøre op med deres forbrug af sukker. 

Derfor bør du se på, hvilke grøntsager der er gode at tilberede en juice af. Vil du gerne selv tilberede juicen, kan du finde opskrifter via nettet. Hvis du hellere vil købe dem færdiglavede, er der også gode muligheder for det. Der er nemlig flere firmaer, der tilbereder juice, der er særligt skabt til juicekure. Dermed kan du være sikker på, at du får alt, hvad du har brug for i de dage, hvor du er på kur. 

Flere Nyheder