En Thaimassage er godt for helbredet

09 august 2021
Lykke Holzmann Søby

En Thai massage kan gavne dit helbred på mange måder, hvoraf mange understøttes af videnskabelige undersøgelser.

Lindrer hovedpine

Hvis du har migræne eller oplever spændingshovedpine, kan traditionel thaimassage hjælpe med at lette dine symptomer.

I flere små undersøgelser med patienter med kronisk hovedpine fandt forskere ud af, at thaimassage reducerede intensiteten af ​​både migræne og spændingshovedpine.

Hvis du er interesseret i at prøve ikke -farmaceutiske midler mod hovedpine, er det værd at bemærke, at forskere konkluderede, at fordelene ved thailandsk massage kan vare alt fra flere dage til omkring 15 uger.

Reducerer smerter i ryggen

Thai massage kan være et effektivt, ikke -farmaceutisk middel til at reducere rygsmerter.

Forskere i Thailand undersøgte virkningerne af thaimassage på en gruppe på 120 mennesker med uspecifikke smerter i lænden. Halvdelen af ​​testgruppen blev behandlet med thaimassage og resten med andre konservative behandlingsteknikker, der omfattede fælles mobilisering (en teknik, der indebærer at påføre tryk), varme pakninger og manuel strækning til smertefulde områder. Begge grupper blev behandlet to gange om ugen i fire uger, og begge grupper havde betydelig smertelindring.

Andre undersøgelser har fundet ud af, at thaimassage reducerer rygsmerter forbundet med stramme, smertefulde muskelklynger i øvre del af ryggen.

Lindrer ledstivhed og smerter

Thai massage kan forbedre din ledfunktion, hvis du oplever smerter og stivhed, når du bevæger dig.

I en undersøgelse anvendte forskere med et program for thaimassage kombineret med øvelser for at studere virkningerne på patienter med knægigt. Forskerne fandt ud af, at undersøgelsesdeltagerne følte mindre smerte og gik lettere efter et 8-ugers program.

I en anden undersøgelse, der involverede 60 patienter med slidgigt i knæet, fandt forskere ud af, at 3 ugers thaimassage gav den samme smertelindring som 3 ugers forbrug af ibuprofen.

Øger fleksibiliteten og bevægelsesområdet

Hvis din bevægelsesfrihed og fleksibilitet påvirker din atletiske præstation eller gør det svært at komme rundt, kan thaimassage hjælpe dig.

34 fodboldspillere var en del af et eksperiment, der testede virkningerne af thaimassage på atletisk præstation. Efter at have modtaget thaimassage tre gange i en 10-dages periode viste fodboldspillerne en betydelig forbedring af deres evne til at lave visse øvelser.

Forskere antager, at stigningen i fleksibilitet skyldes, at thaimassage har evnen til at forbedre blodgennemstrømningen og iltforsyningen til musklerne.

Behøver du en årsag?

Man kan også bare vælge at få en thai massage fordi det føles rart, og er en fantastisk måde at slappe af på. Det behøver du ikke en flok forskere for at finde ud af – besøg https://tiksarasmassage.dk og find ud af det på egen krop.

 

Flere Nyheder