Din krops helbred viser sig i ansigtet

12 juli 2019
Michelle Løhde Nielsen
Din krops helbred viser sig i ansigtet

Vidste du, at dit ansigt kan afsløre, hvordan din krop egentlig har det? Der er flere tegn, du skal holde øje med, hvis du gerne vil passe på dig selv og dit helbred. De forskellige tegn kan heldigvis afhjælpes ved at justere på kosten og din livsstil generelt, så derfor har vi lavet en guide til, hvad du skal være opmærksom på. 

1. Tør hud

Årsagen til tør hud er ofte dehydrering og manglende fugt. Derfor er løsningen, at du skal drikke nok væske – mindst 1,5 liter dagligt. Derudover kan indtaget af koffein og vejret også påvirke huden og skabe tørhed.

Udover væske, så er det også en god idé at tænke gode fedtstoffer ind i kosten såsom gode olier og nødder, da det fugter huden indefra. 

2. Poser under øjnene 

Årsagen til poser under øjnene er ofte stress eller for lidt søvn – eller en kombination af disse. Sørg for at du får 7-9 timers søvn hver nat og have fokus på at få mere ro i dagligdagen. Du kan eksempelvis starte ud med at meditere et par minutter dagligt, da det kan hjælpe dig med at trække vejret dybere og skabe mere ro i kroppen. 

3. Urenheder ved hagen og rundt om munden

Årsagen til urenheder ved hagen og munden er ofte ubalance i hormonsystemet. For at genskabe denne balance er det vigtigt, at du har fokus på masser af motion, rigeligt med grøntsager og gode fedtstoffer.

Urenhederne kan dog også skyldes, at din menstruation er på vej eller måske allerede er igang. 

4. Urenheder ved panden og næsen

Årsagen til urenheder ved panden og næsen kan være tegn på problemer med fordøjelsen og ubalance i tarmsystemet. Her kan du prøve at spise syrnet mælkeprodukter, såsom yoghurt, eller indtage mælkesyrebakterier, da det kan hjælpe fordøjelsen på vej og skabe mere ro i maven. 

 

 

Flere Nyheder