Det bedste for dig er måske en tandregulering

26 december 2022
Anders Hansen

editorial

Konsekvenserne af at undlade at få ortodontisk behandling kan være alvorlige. Uden behandling kan selv mindre problemer som skæve tænder føre til mere alvorlige problemer som kæbesmerter og problemer med at tygge. Desuden kan ubehandlet skævhed også forårsage huller i tænderne eller parodontose på grund af vanskeligheder med at rense mellem skæve tænder.

Selv om det kan være fristende at udskyde ortodontisk behandling, er det som regel bedst at begynde så hurtigt som muligt. Din tandlæge vil kunne vurdere dine behov og anbefale en skræddersyet plan, der passer bedst til dig. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at gennemføre flere behandlinger i løbet af tiden; men jo tidligere de bliver behandlet, jo bedre.

Det er vigtigt at bemærke, at tandortodonti er ikke en engangsforanstaltning. Det kan være nødvendigt med regelmæssige justeringer og brug af tandbøjler for at holde dine tænder korrekt justeret. Når det er sagt, er slutresultatet normalt det hele værd; et sundt og smukt smil, som vil holde i mange år. Så vent ikke: Kontakt din tandlæge i dag og find ud af, om ortodontisk behandling er det rigtige for dig!

Tandregulering

Bliver man bedøvet under en tandregulering?

Nej, lokalbedøvelse er normalt ikke nødvendig ved ortodontisk behandling. Din tandlæge kan dog bruge en bedøvende gel, hvis du føler ubehag under proceduren. Nogle patienter vælger at tage et let beroligende middel inden deres aftale for at slappe af og gøre processen lettere. Tal med din tandlæge om de tilgængelige muligheder.

 

Kan man sove med en tandbøjle på?

Ja, det er muligt at sove med bøjle på. Du skal dog være forsigtig, når du sover, og fjerne løse eller dårligt siddende bøjler, inden du går i seng. Det er også vigtigt at bære en tandbeskytter om natten for at beskytte dine tænder mod skader og holde dem på plads. Hvis du følger disse retningslinjer, vil du få de bedste resultater af din ortodontiske behandling.

Flere Nyheder