Derfor bør du drikke mindst én kop grøn te hver dag

22 juni 2019
Kamilla Tolnø
Derfor bør du drikke mindst én kop grøn te hver dag

Der er efterhånden mange gode bud på, hvad der er sundt, og hvad der ikke er. Det kan være svært at finde rundt i – men der hersker ingen tvivl om, at grøn te er et rigtigt sundt valg. Hvad enten man starter dagen med en kop varm te, eller bruger den til at falde til ro inden sengetid, er den grønne af slagsen altid et godt valg. Men hvad er det egentlig, som gør den grønne te så særligt sund?

Grøn te forebygger kræft

Kræft er en forfærdelig sygdom, som desværre rammer flere og flere. Derfor er det ikke underligt, at mange gør, hvad de kan, for at beskytte sig mod sygdommen. En kop grøn te om dagen er en god ting, da teen giver effektiv beskyttelse mod et enzym, der findes i de fleste kræftformer. Næringsindholdet i grøn te er samtidig med til at fremme heling af celler, så både hjerne og hjerte holdes i absolut topform.

Te er godt til vægttab

Te er på mange måder et godt valg, hvis man gerne vil tabe sig. Den varme drik kan nemlig være med til at forhindre overspisning og kalorieoverskud, da den giver varme og smag uden nogen kalorier. Særligt grøn te er dog velegnet til vægttab, da den er med til at øge forbrændingen og stofskiftet.

Pas på dine tænder

Man får tit af vide, at man ikke skal drikke te og kaffe, hvis man vil passe godt på sine tænder. Men her er grøn te faktisk en vigtig undtagelse. Det er nemlig kun sort te og kaffe, som er med til at misfarve og slide på tænderne. Grøn te har i modsætning til andre teer et højt indhold af naturligt fluor, som bekendt er med til at styrke tænderne. En kop grøn te kan derfor være med til at sikre, at dine tænder bliver mere modstandsdygtige over for syre fra fx sodavand og citrusfrugter.

Flere Nyheder