Bliv komfortable under graviditeten

06 november 2021
Peter Mortensen

editorial

Når man er gravid er det ikke ualmindeligt at man i perioder er meget ukomfortabel. Udover diverse skavanker, kan man være øm i det meste af kroppen. Samtidig er graviditeten også en udfordrende tid for mentaliteten. Det kan være skræmmende, at om lidt kommer der et barn. Det er ikke kun sådan for moderen, men også for partneren. Desuden kan man være bange for at der ikke er plads til kvalitetstid med partneren, når først barnet er kommet.
Her i artiklen kommer vi omkring 3 aktiviteter som ikke blot er godt for den gravide, men også gode for partneren og forholdet. De er både gode for krop og sjæl.

Gravid massage

 

Gravidmassage har mange fordele. Først og fremmest er det godt til dig, som er ukomfortabel. Hvis du er øm rundt omkring eller over det hele, kan gravidmassage være løsningen. Det sker også ofte at gravide går med mange spændinger i kroppen, grundet den nye vægt og ændringer i kroppen. Det er gravid massage godt for.
Massører der giver gravidmassage har udover deres almindelige uddannelse, en uddannelse i at give massage til gravide. Derfor kan du være sikker på at du er i trygge hænder og at det er effektivt.

Massage er også godt for blodcirkulationen, hvilket kan være en udfordring under graviditeten. Ting bliver trykket for meget, så blodet kommer ikke ordentligt rundt. Det kan føre til ubehag samt nedsat mobilitet. Så få gravidmassage der nedsætter ømhed og ubehag, samt gør dig mere mobil igen.

Gravidyoga

 

Gravidyoga er en anden metode til at hjælpe både krop og sind under graviditeten. Ligesom gravidmassage, er det godt for blodcirkulationen og kan hjælpe på mobiliteten. Du bliver også mere mobil fordi gravidyoga træner hele kroppen.
At være gravid kan også være mentalt hårdt. Det kan både være udmattende at være gravid, men også stressende eller skræmmende, at lige om lidt kommer der et barn. Gravidyoga hjælper dig med at slappe af og afstresse. Desuden er det rigtig vigtigt at være rolig og ikke stresset under graviditeten, for barnets skyld.

Sidst er gravidyoga også hensigtsmæssig som fødselsforberedelse. Det er både træning for krop og sjæl, Men vigtigst hjælper det dig med at lærer din krop at kende, at blive ét med din egen krop.

Parmassage

 

Parmassage er en glimrende aktivitet til at bonde med din partner. Det er en god måde at tage tid til hinanden og kommer tættere på hinanden.

Massage er heller ikke kun relevant for moderen, men også for partneren. Det kan også være en stressende og skræmmende tid for partneren. For bedst at kunne være der for moderen, for at kunne berolige moren, er det vigtigt at parterne selv er rolig og selvsikker.
Samtidig er det vigtigt at tage sig tid til hinanden under graviditeten. Det kan nemlig blive svært at finde tid til kvalitetstid senere. Selv når der er tid, er det svært at have overskud mens man har en nyfødt. Her er parmassage en god løsning til at komme hinanden ved.

Flere Nyheder