Bestil tapas og pintxos i Aalborg

17 oktober 2022
admin

editorial

Tapas er en type spanske retter, der er små og beregnet til at blive delt. De kan være så enkle som et stykke brød med en topping eller så komplekse som et helt måltid. Der findes hundredvis af forskellige tapasretter, og hver region i Spanien har sine egne specialiteter.

Hvilke tapasretter kan jeg vælge?

Nogle af de mest populære tapas retter er bl.a:

1. Jamón ibérico: Dette er en type skinke, der er fremstillet af sorte iberiske svin. Det anses for at være noget af verdens bedste skinke og serveres normalt i tynde skiver.

2. Chorizo: Chorizo er en type pølse, der er lavet af svinekød og chilipeber. Den serveres normalt skåret i skiver eller skåret i små stykker.

3. Tortilla española: Tortilla española er en traditionel kartoffelomelet, som er populær i Spanien. Den kan spises som en snack eller som et let måltid.

4. Paella: Paella er en berømt spansk risret, der kan laves med fisk og skaldyr eller kylling og grøntsager. Den serveres ofte som en hovedret.

5. Gazpacho: Gazpacho er en kold tomatsuppe, som er populær om sommeren. Den kan serveres som forret eller som hovedret.

tapas aalborg

Tapas serveres normalt sammen med en drink, f.eks. vin eller øl. I nogle tilfælde kan de også serveres som en forret før et måltid. Tapasbarer er populære i Spanien og er et godt sted at prøve forskellige retter. Du kan også bestille tapas i Aalborg på mumsshop.dk

Had er pintxos?

Pintxos er tapas lignende retter, der typisk serveres på et stykke brød eller et spyd. Pintxos kan være varme eller kolde og kan laves med en række forskellige ingredienser.

Nogle af de mest populære pintxos omfatter

1. Gilda: Det er en klassisk pintxo, der består af en oliven, ansjos og peberfrugt.

2. Bacalao al ajoarriero: Det er en ret, der er lavet med salt torsk, kartofler og hvidløg.

3. Croquetas: Croquetas er små stegte dejkugler, som typisk er fyldt med ost eller skinke.

4.Txistorra: Txistorra er en slags pølse lavet af svinekød og chilipeber.

5.Pimientos de Padrón: Det er små grønne peberfrugter, som typisk steges og serveres med et strejf af havsalt.

Pintxos spises normalt som en snack eller som en del af et måltid. De kan findes på pintxo-barer eller restauranter i Baskerlandet og andre dele af Spanien.

Flere Nyheder