Beskyt din hørelse med effektive høreværn

04 april 2020
Astrid Pedersen

Flere og flere voksne i den yngre del af alders skalaen udvikler høretab eller lidelser så som tinnitus. Grunden til et ikke alders betinget høretab kan være massiv udsættelse for støj igennem længere perioder eller i store mængder. Det kan for eksempel være i forbindelse med ens erhverv, eller fordi man holder af at høre høj musik – enten i form af live koncerter, eller gennem hovedtelefoner.

Mange yngre mennesker er ikke opmærksomme på, at de rent faktisk kan udrette store skader på hørelsen gennem denne adfærd, eller at deres erhverv sætter dem i risiko zonen for nedsat hørelse. Når først hørelsen er væk kommer den ikke tilbage. Og derfor er det en god idé at begrænse sit forbrug af høj musik, og eventuelt anvende høreværn, hvis man ofte er udsat for støj af en vis kaliber.

Hvad er høreværn?

Måske forbinder du mest ordet høreværn med de klodsede eksterne bøffer, som håndværkere eller arbejdere i industrien ofte er iført for at skåne deres ører. Disse yder da også en ganske effektiv beskyttelse mod den til tider meget voldsomme støj i de miljøer, som er karakteristisk for netop denne type erhverv.

De færreste ville dog nok bryde sig om at rende rundt med dem til daglig i forbindelse med deres kontor job, i daginstitutionen, på baren eller i storkøkkenet. Men faktisk er der mange andre faggrupper end lige håndværkere og bygningsarbejdere, som er udsat for støj i forbindelse med deres arbejde.

Det gælder for eksempel pædagoger og pædagog medhjælpere, bartendere og musikere. Disse faggrupper burde faktisk bære høreværn det meste af tiden for at mindske risikoen for udvikling af hørelses relaterede lidelser. Og til disse faggrupper er der udviklet særlige in ear høreværn, som er en del mere diskrete end de, som håndværkere og andre fagfolk anvender.

Du kan se de mange forskellige typer høreværn hos Helenes Høreklinik på heleneshøreklinik.dk

Flere nyheder