Bedre sundhed i træningen med yoga

19 september 2019
Astrid Pedersen
Bedre sundhed i træningen med yoga

Skal du i gang med at træne, men har du en tendens til at ”gå i stykker”, når du påbegynder dit planlagte program? Dette skyldes, at vi med årene får en øget tendens til at udvikle skader, hvis vi ikke holder os i form, og dernæst går alt for hurtigt i gang med alt for hård træning.

Derfor bør du starte blidt, og arbejde målrettet med styrke og smidighed frem for intensitet. Du kan for eksempel begynde med disse to yoga øvelser, som får kroppen i gang og kommer alle muskel grupper igennem.

Heart melting pose – for ryggen, nakken og brystet

Denne stilling er rigtig god for dig, som døjer med ”kontor-krop”, idet du her igennem åbner dine skuldre. Lig på alle fire, og stræk herfra armene fremover. Lad dit bryst falde mod gulvet – det gør ikke noget, at det ikke kommer helt ned til at begynde med, blot du samtidig har fokus på at rulle skuldrene væk fra ørerne og få skulderbladene ned ad ryggen, samtidig med at dine hofter holdes over knæene.

Den omvendte hund

Dette er en ret kendt yoga positur, som måske synes let at udføre, men som kræver en del koordination, hvis den skal udføres korrekt. Start i en planke, og løft herfra din bagdel op, så den bliver det højeste punkt. Din krop skal danne et omvendt V – men hvis du har svært ved at rette ryggen ud, er det bedre at du bøjer i knæene, så ryggen ikke beskriver en bue. Du kan langsomt rette benene ud og sænke hælene mod gulvet – dog kun indtil ryggen begynder at bøje. Rul skuldrene væk fra ørerne og pres hænderne aktivt ned i måtten.

Disse to øvelser strækker og aktiverer de store muskelgrupper, samtidig med at du får brugt din balance og koordinations evne. Brug øvelserne som opvarmning, når du genoptager den lidt hårdere træning.

Flere Nyheder