Ægte sundhed for krop og sjæl

31 juli 2019
Astrid Pedersen
Ægte sundhed for krop og sjæl

Går du i tanker om at optage en sundere livsstil – måske prøve en af de mange spændende kure på markedet, eller dyrke den nye form for træning, du lige har læst om, og som skulle give hurtige og effektive resultater? Så bør du træde et skridt tilbage og stikke en finger i jorden.

Mental sundhed og fysisk sundhed hænger tæt sammen

Din personlige sundhed er nemlig ikke et spørgsmål om slankekure, smarte mode diæter, eller en hypet træningsform. Når vi taler om sundhed i hverdagen, som ultimativt skal føre til et stærkt helbred og et længere liv med en høj kvalitet, er det vigtigt at pointere, at det skal være lysten, der driver værket. Er du ikke motiveret for at lægge din livsstil om, og dermed leve sundere til hverdag, får du ikke sjælen med på rejsen. Og sund livsstil bør ikke være midlet til at nå et mål som for eksempel et vægttab.

Den ægte sundhed bør være målet i sig selv. Du kan ikke måle din sundhed med hverken vægt eller målebånd. Den er en integreret del af den levende person du er. Den fejl, mange begår i denne sammenhæng, er at se krop og psyke som to adskilte entiteter. Intet kunne være mere forkert. Dit mentale velbefindende har stor indflydelse på dit fysiske – og vice versa.

Derfor nytter det ikke noget, at du forventer det umulige af din krop, for så blot at blive skuffet, når det går galt. Især ikke, hvis du ikke samtidig lytter til din krop, og hører hvad den prøver at fortælle dig. Måske er den ikke klar til hård og intensiv motion, eller til en meget drastisk kost omlægning. Og så vil den reagere uhensigtsmæssigt herpå, hvilket igen vil smitte af på dit humør og på din moral.

Du kan læse mere om sundhed på liv-sundhed.dk

Flere Nyheder