Find din tandlæge i Hinnerup online

19 august 2022
admin

editorial

I denne artikel kan du læse om nogle af de behandlinger, du kan få hos en tandlæge.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at redde en tand, der er inficeret eller beskadiget. Proceduren omfatter fjernelse af det beskadigede eller inficerede væv inde i tanden og derefter fyldning og forsegling af tanden.

Rodbehandlinger udføres normalt af endodontister, som er tandlæger, der er specialiseret i denne type procedure.

Hvad er kunstige kroner?

Kunstige kroner er erstatninger for de naturlige tænder, som er blevet tabt eller beskadiget. De kan være fremstillet af forskellige materialer, f.eks. porcelæn, metal eller keramik.

Kunstige kroner er normalt fastgjort til de tilstødende tænder, eller de kan monteres på den beskadigede tand, som i denne anledning slibes ned til en kegleformet spids. Ved isættelse af et implantat, som indopereres i kæbeknoglen, monteres kronen oven på dette.

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater er kunstige rødder, der bruges til at bære kunstige tænder. De er fremstillet af titanium og placeres i kæbeknoglen. Tandimplantater kan bruges til at støtte en enkelt tand, en bro eller et sæt falske tænder (proteser).

tandlæge

Hvad betyder god mundhygiejne for mit helbred?

God mundhygiejne betyder, at dine tænder og dit tandkød er sunde. Det mindsker din risiko for at udvikle tandkødssygdomme, huller i tænderne og andre problemer. Det betyder også, at du er mindre tilbøjelig til at udvikle dårlig ånde.

God mundhygiejne kræver regelmæssig tandbørstning og brug af tandtråd samt regelmæssige tandlægeundersøgelser.

Hvad er tandkødssygdomme?

Tandkødssygdomme, for eksempel parodontose eller tandkødsbetændelse, er en infektion i tandkødet og de knogler, der støtter tænderne. Den skyldes plak, en klæbrig film af bakterier, der dannes på tænderne. Tandkødssygdomme kan forårsage blødende tandkød, dårlig ånde og i sidste ende tab af tænder.

Du kan bestille tid til tandeftersyn samt rensning af tænder og tandkød hos din tandlæge i Hinnerup på www.tandklinikkenthorso.dk.

Flere Nyheder