Hvordan kan jeg få glæde af psykolog behandling?

06 november 2020
Astrid Pedersen

Hvis du går og slås med en krise, som ikke synes at ville drive over af sig selv, eller du igennem længere tid har lidt af stress, kan du med stor sandsynlighed få rigtig stor glæde af samtaler med en psykolog. Du behøver ikke at være diagnosticeret med en psykisk lidelse for at kunne deltage i et psykologforløb, og du behøver ingen henvisning fra din læge for at kunne besøge en psykolog.

Det eneste, du har brug for, er din egen vilje til at ændre på tingenes tilstand, og til at få det bedre, psykisk og mentalt. En psykolog behandling kræver nemlig motivation fra din egen side. Derfor skal du være villig til selv at yde et stykke arbejde. Men så vil det også komme tifold – eller hundredfold – igen.

Få bugt med angst og depression med hjælp fra din psykolog

Mange mennesker, som i det daglige kæmper med eksempelvis lavt selvværd, angst eller depression, beretter om hvordan de hos en psykolog har fået nøjagtig den opbakning og støtte de havde brug for.

Hos en psykolog vil du opleve at blive mødt med åbenhed og nysgerrighed. En psykolog dømmer dig ikke, og vil aldrig søge at bagatellisere dine problemer – eller beskylde dig for at være selvoptaget. Du vil opleve at blive taget alvorligt på en måde som du måske ikke engang har taget dig selv alvorligt. Og du vil lære ikke at være bange for at se dine problemer i øjnene.

På den måde vil du gennem mødet med en psykolog opnå en højere erkendelse af – og en dybere indsigt i – de grundlæggende mekanismer som driver dig, og som styrer dine tanker og reaktions mønstre. Din psykolog vil fungere som samtale og sparring partner på din rejse mod en tilværelse med en højere grad af selvstyring og livsduelighed.

Du kan læse mere, og bestille tid til en konsultation hos din psykolog i Lyngby, på https://psykologen.dk/ 

Flere Nyheder