Bedre sundhed med anti inflammatorisk kost
Er du ofte plaget af dårlig fordøjelse, nedsat energi, humørsvingninger og en følelse af udbrændthed? Døjer du med hyppige smerter i mave regionen, og har du ofte symptomer på enten forstoppelse eller diarre? Og føler du dig samtidig lettere dårlig eller ilde tilpas efter et måltid – som om du får halsbrand eller sure opstød, blot du spiser en enkelt mad? Så kan det være, at du ville have god gavn af at gå over til at spise mere anti inflammatorisk.
Anti inflammatorisk kost – hvad er det?
Måske har du hørt om anti inflammatorisk kost i forbindelse med livsstils ændringer og kost omlægninger – men aldrig rigtig fået fulgt op på, hvad begrebet dækker over. Kort sagt består anti inflammatorisk kost af fødevarer, som ikke skaber betændelses lignende tilstand i dit fordøjelses system eller i resten af kroppen. Visse elementer i den anti inflammatoriske kostplan er samtidig med til at bekæmpe eksisterende inflammatoriske tilstande, som, hvis de forbliver ubehandlede, kan forværres og risikere at forårsage auto immune sygdomme.
Hvordan spiser jeg anti inflammatorisk?
Hvis du ønsker at lægge en anti inflammatorisk kostplan, bør du konsultere en ernærings ekspert med speciale inden for dette område. På den måde er du sikret, at du stadig får alle de vigtige næringsstoffer, vitaminer, proteiner og mineraler, som du har brug for gennem kosten. Grundlæggende handler anti inflammatorisk kost om at fjerne så mange forarbejdede og raffinerede produkter (for eksempel hvidt mel og sukker) fra den daglige kost som overhovedet muligt, og i stedet få sin energi fra grøntsager, urter, fisk og sunde olier.
At omlægge sine kost vaner til en anti inflammatorisk model kan betyde, at du får et højere energi niveau og et mere stabilt blodsukker. Din fordøjelse vil forbedres mærkbart, og du vil samtidig opnå en bedre balance i såvel blodtryk som kolesterol niveau. Og mange, som spiser anti inflammatorisk, beretter samtidig om en bedre nattesøvn og et øget mod på livet.